Heb jij regelmatig last van stress? Gebeuren er dingen in je leven waar je geen grip op lijkt te hebben? Heb je soms het gevoel dat je faalt? Ben je onzeker en kom je te weinig voor je eigen belangen op? Wordt het je soms allemaal even te veel? Dan is coaching misschien iets voor jou!


Wat zijn de gevolgen van langdurige stress?

Iedereen heeft een beetje stress in het leven nodig; stress motiveert en zorgt voor een verhoogde productiviteit. Het wordt pas een probleem als stress een langere periode aanhoudt; dit noemen we chronische stress. Het stressniveau is dan hoger dan je kunt dragen.

Als een stressperiode te lang duurt, raak je overspannen. Indien je in deze fase geen mogelijkheid ziet om het stressniveau te verlagen, kunnen lichaam en geest volledig uitgeput raken; dit wordt burn-out genoemd. Je kunt dan ook last krijgen van depressies, angsten, paniekaanvallen en/of hyperventilatie.

In deze laatste fase duurt het vaak een langere periode om weer volledig te herstellen. Daarom is het erg belangrijk om stressgerelateerde klachten op tijd te herkennen en om hulp te zoeken. Het is overigens geen teken van zwakte als je om hulp vraagt. Het is juist heel erg dapper als je je problemen durft aan te kijken en in actie komt.


Wat zijn de signalen van chronische stress?

– overmatig piekeren
– nervositeit en/of overprikkeling
– verminderde interesse
– vermoeidheid
– snel geïrriteerd of regelmatig huilen
– concentratieproblemen
– slecht of onrustig slapen
– hoofdpijn
– angst- of paniekaanvallen
– verhoogde spierspanning (nekpijn)
– hyperventilatie of hartkloppingen
– maag- en darmklachten



Wat kan een coach voor jou betekenen?

Er zijn verschillende redenen om een coach te benaderen. Het kan soms al opluchten om je verhaal tegen iemand te vertellen die echt naar je luistert, geïnteresseerd is en je aandacht schenkt.

Als coach kan ik zonder emoties naar jouw situatie kijken en je andere inzichten, handvatten, oefeningen of copingstijlen aanreiken. Ook kunnen we werken aan het vergroten van je zelfvertrouwen en kijken naar wie jij nu eigenlijk bent en wat jij in deze situatie nodig hebt.

 Hoe verloopt een coachingsgesprek?

We starten een coachingstraject altijd met een kennismakingsgesprek. Het is namelijk belangrijk dat je een goede klik met mij als coach hebt en jij je prettig en veilig voelt. Tijdens dit eerste gesprek bespreken we jouw situatie in het kort en proberen we je hulpvraag duidelijk te krijgen.

Na het kennismakingsgesprek kunnen we een vervolggesprek inplannen. Je kunt tijdens dit gesprek jouw verhaal doen en we onderzoeken samen de oorzaken van je problemen en/of klachten. Tijdens onze gesprekken zul je nieuwe inzichten krijgen, waarmee je vervolgens zelf aan de slag kunt gaan. Daarnaast zal er uiteraard aandacht zijn voor jouw persoonlijke wensen, gevoelens, behoeftes en kwaliteiten.

Tijdens een coachingsgesprek kunnen onderstaande aandachtspunten een rol spelen:

herkennen en erkennen van je klachten / de oorzaak van de klachten achterhalen / het uiten van gevoelens en emoties / opnieuw in contact komen met je lichaam / advies over rust, ontspanning en voeding / oude patronen herkennen en doorbreken / assertiviteit en zelfvertrouwen vergroten / de relatie met jezelf of anderen verbeteren.

coaching
(1 uur en 15 min)

 



80,00 euro

Kan coaching met andere methodes gecombineerd worden?

Coaching kan erg goed met andere behandelmethodes gecombineerd worden. Dit biedt namelijk extra ondersteuning aan het coachingstraject, waardoor jij je doelen sneller kunt behalen. Denk hierbij aan het verwerken van oude emoties, het vergroten van je zelfvertrouwen, inzicht krijgen in je familie-systeem, algehele ontspanning, lichaam en geest in balans brengen en/of het verwerken van kleine trauma’s. Wil je weten welke behandelmethodes naast het coachingsgesprek ingezet kunnen worden? Kijk dan even op de pagina holistisch consult .


“Als je blijft doen wat je altijd deed,
zul je krijgen wat je altijd kreeg.”