Wat is reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, waarbij gewerkt wordt met levensenergie. Alles in de wereld om ons heen bestaat uit energie en trilt op zijn of haar eigen frequentie. Energetische geneeskunde is dus helemaal niet ‘zweverig’, maar juist een heel natuurlijke en veilige manier van genezen.


Hoe werkt het?

Het lichaam is een ingenieuze machine die zich in de meeste gevallen zelf kan genezen; dit noemen we het zelfhelende vermogen. Denk maar aan het korstje dat een wondje moet afschermen of koorts tijdens het bestrijden van een virus. Reiki-energie ondersteunt dit zelfhelende vermogen van het lichaam, brengt ontspanning en versterkt het immuunsysteem. Een reiki-behandeling richt zich juist niet alleen op de symptomen, maar behandelt lichaam en geest in zijn geheel. Hierdoor worden dus ook direct de achterliggende oorzaken van het probleem aangepakt.


Welke klachten kun je met reiki behandelen?

Reiki kan bij allerlei lichamelijke en mentale klachten ingezet worden. Hieronder zie je enkele voorbeelden. Reiki werkt ook zeer goed naast reguliere zorg. Het is daarom belangrijk dat je bij aanhoudende klachten altijd een arts bezoekt.

– hoofdpijn of migraine
– stress / piekeren
– maagklachten
– nek- en rugklachten
– reuma / artritis
– burn-out of depressie
– onderdrukte emoties
– menstruatie- en overgangsklachten
– zwak immuunsysteem
– concentratieproblemen
– (chronische) hyperventilatie

Wat kun je tijdens de behandeling verwachten?

Tijdens een reiki-behandeling lig je op een behandeltafel. Je houdt hierbij je kleding aan; zorg voor makkelijk zittende kleding en warme sokken. Tijdens de behandeling raak ik met mijn handen verschillende plekken op je lichaam aan. Mocht je moeite hebben met fysieke aanraking, kan ik mijn handen ook iets boven je lichaam houden.

Iedereen ervaart een behandeling anders; je kunt diepe ontspanning ervaren, maar ook warmte, tintelingen, verschillende emoties of lichte pijnprikkels. Deze ervaringen zeggen echter niets over de uiteindelijke werking van de behandeling.

Het consult duurt 75 minuten. Eerst bespreken we in het kort je klachten, zodat ik de behandeling hierop kan aanpassen. Vervolgens scan ik je lichaam op eventuele blokkades, die ik met behulp van een klankschaal zal lostrillen. Hierna volgt een intuïtieve reiki-behandeling, waarbij ook edelstenen ingezet kunnen worden. De behandeling zorgt voor ontspanning, een goede aarding en het stimuleert het immuunsysteem en het zelfhelende vermogen. Daarnaast zullen negatieve energie en afvalstoffen worden afgevoerd. We sluiten het consult af met een korte nabespreking en een inzichtkaart.

 
Het is verstandig om na de behandeling veel water te drinken, zodat alle afvalstoffen goed kunnen worden afgevoerd. Urine, ontlasting en/of transpiratie kunnen hierdoor enkele dagen iets sterker ruiken. De ontvangen energie zal ook na de behandeling nog een tijdje doorwerken, wees dus extra lief voor jezelf en neem voldoende rust.

reiki behandeling
(1 uur en 15 min)

 80,00 euro

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Hoeveel reiki-behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en per klacht. Een enkele behandeling kan soms al voldoende zijn. Bij langdurige klachten zijn er vaak, net als bij fysiotherapie, meerdere behandelingen nodig. Over het algemeen kun je na drie behandelingen goed inschatten wat je verder wel of niet nodig hebt. Er zijn overigens ook mensen die zich eens per maand preventief laten behandelen als een moment van ontspanning en om eventuele klachten of een disbalans te voorkomen.


Wat is een afstandsbehandeling?

Een reiki-behandeling kan ook op afstand gegeven worden. Een afstandsbehandeling is ideaal voor mensen die niet naar de praktijk kunnen komen of tijdens een lockdown. Bij een afstandsbehandeling zorg je thuis op het afgesproken moment voor een rustige omgeving. Een afstandsbehandeling heeft dezelfde voordelen als een fysieke behandeling.

” To heal is to touch with love. “.