Wat is orthomoleculaire voeding?

De term ‘orthomoleculair’ werd in 1968 door wetenschapper en nobelprijswinnaar Linus Carl Pauling geïntroduceerd. Hij bedacht de term toen steeds duidelijker werd dat het menselijk lichaam alleen goed kan functioneren als het voldoende moleculen binnenkrijgt. De orthomoleculaire voedingsleer maakt daarbij onderscheid tussen macro- en microvoedingsstoffen, zoals koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en fytonutriënten.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut zoekt naar een juiste balans tussen al deze voedingsstoffen. In de juiste hoeveelheden zorgen deze stoffen namelijk voor een gezond lichaam, een sterk immuunsysteem, mentale weerstand en een gezond gewicht. Bestaande klachten kunnen hierdoor verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Onze hedendaagse supermarktvoeding bevat helaas onvoldoende bouwstoffen, hierdoor is het vaak nodig om supplementen als extra ondersteuning in te zetten. In de orthomoleculaire geneeskunde werken we, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, uitsluitend met natuurlijke stoffen die door het lichaam herkent worden. Verder kijken we natuurlijk ook naar andere leefstijlfactoren zoals beweging, ontspanning en slaap. Tijdens een holistisch consult kun je dus ook algemene leefstijl- en voedingsadvies krijgen.

Wil jij liever een persoonlijk advies, dat is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften? Dan adviseer ik je om een EMB-bloedtest te laten uitvoeren.


Wat kun je verwachten tijdens een consult?

We starten het holistisch consult met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertel je over jezelf, je persoonlijke situatie en de eventuele klachten die je ervaart.

De behandeling wordt vervolgens op jouw hulpvraag afgestemd en kan bestaan uit coaching, reiki, klanktherapie, ontspanningsoefeningen, schema-therapie, EFT, loslaattechnieken, EMDR, familieopstellingen, MIR-methode en/of orthomoleculair voedingsadvies.


Een consult duurt ongeveer een uur en een kwartier. We sluiten het consult af met een inzichtkaart en een korte nabespreking.

holistisch consult
(1 uur en 15 min)

 80,00 euro

Wat kun je verder nog doen?

Het is uiteraard belangrijk om regelmatig te bewegen, voldoende te slapen en gezond te eten. Drink daarnaast minimaal 1,5 liter water, je lichaam wordt hierdoor letterlijk schoongespoeld. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden en zorg voor voldoende ontspanning.

Een andere belangrijke tool is onze 10-daagse
mindfulness online cursus, hiermee leer je je gedachten tot rust te brengen en in het ‘hier en nu’ te leven.

“Luister naar het fluisteren van je
lichaam, zodat het niet hoeft
te schreeuwen.”