Wat is reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, waarbij je levensenergie ontvangt en doorgeeft. Deze energie stimuleert het zelfhelende vermogen van je lichaam, het geeft ontspanning en leidt tot persoonlijke groei. Reiki werkt op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. 

De eerste inwijding (reiki 1) is vooral gericht op het fysieke niveau en bewustwording. Na deze inwijding kom je in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. De tweede inwijding (reiki 2) is vooral gericht op het mentale en emotionele niveau. Pijn, verdriet en trauma’s worden na deze inwijding op een dieper gelegen niveau geheeld.

Met een reiki-inwijding begin je dus aan een prachtige reis voor jezelf en daarnaast kun je andere mensen gaan helpen. In de praktijk merkte ik echter dat er vaak toch behoefte was aan extra kennis en tools om mee te werken. Om deze reden heb ik een uitgebreide cursus ontwikkeld.
 

De cursus ‘reiki-therapeut’ is net even dát stapje meer!

 

Wat leer ik tijdens de cursus?

Net als bij een standaard cursus word je ingewijd tot de 1e en 2e graad, waarbij je de vaste handposities en reiki-symbolen leert. In deze cursus ga ik je echter ook leren hoe je chakra’s en organen scant, hoe je hierbij een pendel kunt gebruiken en wanneer je edelstenen inzet. Je gaat ook oefenen met het behandelen vanuit intuïtie. Na deze cursus beschik je dus over meer kennis en zelfvertrouwen. Hierdoor ben je in staat om een volwaardige energetische behandeling te geven en/of een eigen praktijk te starten.

Ik geef de cursus één-op-één, zodat jij alle aandacht krijgt die je verdient. In een groep zit je namelijk toch een deel van de dag te wachten tot alle inwijdingen gegeven zijn, hierdoor kun je niet het maximale uit je lestijd halen. Mocht je de cursus echter samen met je partner of vriend(in) willen doen, dan is dit uiteraard wel bespreekbaar.

We plannen alle lesdagen, voor aanvang van de cursus, samen in. Een lesdag duurt van 9:00 uur tot ongeveer 12:00 uur. De cursus wordt in een veilige en huiselijke sfeer gegeven. Thee en versnaperingen zijn aanwezig. Tijdens de cursus ontvang je een erkend reiki 1 certificaat, een erkend reiki 2 certificaat, een setje chakra-steentjes, een pendel, een exemplaar van mijn boek ‘reiki in de praktijk’ en het certificaat ‘reiki-therapeut’.


Hoe zijn de lesdagen ingedeeld? 

lesdag 1 – 
inwijding reiki I

We beginnen deze ochtend met een korte kennismaking en een aardingsoefening. Je krijgt uitleg over de geschiedenis, de grondleggers en de werking van reiki. Ik geef je een korte behandeling, zodat je kunt ervaren wat de energie doet. Dan volgt de eerste inwijding om je kruinchakra te (her)openen en de reiki-energie te laten stromen. Ik leer je vervolgens de vaste handposities en hoe jij jezelf een behandeling kunt geven. Aan het einde van de ochtend ontvang je nog een inwijding en dan ben je volledig ingewijd tot de eerste graad. Je gaat dus naar huis met een erkend reiki 1 certificaat. Ook ontvang je mijn boek ‘reiki in de praktijk’, zodat je de lesstof nog eens rustig kan nalezen. Het is tevens de bedoeling dat je, de komende 21 dagen, jezelf elke dag een reiki-behandeling gaat geven.

reiki-cursus behandeling

lesdag 2 – chakra’s en edelstenen

Na ongeveer drie weken zal de tweede les zijn. We bespreken dan jouw ervaringen van de afgelopen weken en er is ruimte voor eventuele vragen. Vervolgens geef ik je uitleg over de zeven chakra’s; waar bevinden deze zich in het lichaam, wat is hun werking en hoe kun je een blokkade waarnemen en oplossen? Je leert hoe je met je handen en met een pendel de chakra’s kunt scannen. Daarnaast ga je ervaren welke edelstenen er per chakra gebruikt kunnen worden. Zowel de edelsteentjes alsook de pendel mag je na afloop van de les behouden. We sluiten de les met een inzichtkaart af, om te zien welk onderwerp nog extra aandacht nodig heeft. De komende periode mag je gaan oefenen met het scannen van je eigen chakra’s en ook kun je de edelsteentjes bij een zelf-behandeling gaan gebruiken.


l
esdag 3 – inwijding reiki II

Deze les wordt ongeveer drie maanden na je eerste les ingepland. Je gaat deze les oefenen met het tekenen van de drie reiki-symbolen. Dan ontvang je de inwijding voor de tweede graad. Hierna laat ik je  zien hoe je de symbolen aan het begin van een behandeling gebruikt. En hoe je met de symbolen tijdens het behandelen energie kunt versterken en/of afvoeren. Vervolgens mag je op mij gaan oefenen met de vaste handposities en de symbolen. Ook ga ik je laten zien hoe je een behandeling op afstand geeft. Aan het einde van de les krijg je het erkende reiki 2 certificaat. Het is de bedoeling dat je de komende tijd zoveel mogelijk mensen een (afstands)behandeling gaat geven. Door veel te oefenen boek je namelijk vooruitgang en hierdoor groeit ook het (zelf)vertrouwen. 


lesdag 4 – 
organen en behandeling

Deze les wordt een aantal weken na de derde les ingepland. We lopen nu alle lesstof nog eens rustig door om te kijken of alles duidelijk is. Dan leg ik je uit hoe je de verschillende organen kunt scannen en behandelingen. Hierna mag je alles wat je geleerd hebt in de praktijk gaan brengen door mij een volledige behandeling te geven. Hierbij kun je een scan inzetten en de symbolen, edelstenen en je intuïtie gebruiken. Tijdens de behandeling zal ik je uiteraard (waar nodig) ondersteunen. Na de behandeling geef ik ook feedback over je sterke punten en waar je nog op mag letten. We sluiten deze mooie reis af met een kopje thee, een presentje en het certificaat ‘reiki-therapeut’.


reiki cursus
(4 lessen)

 800 euro

Hoeveel kost de gehele cursus?

De cursus tot reiki-therapeut kost 800 euro per persoon. Je ontvangt hiervoor 4-dagdelen privéles, een erkend reiki I en II certificaat, het certificaat ‘reiki-therapeut’, een setje chakra-steentjes, een pendel en een exemplaar van mijn boek ‘reiki in de praktijk’.


Mag ik mijn inwijding ook ergens anders ontvangen?

Dat is natuurlijk prima! Ik wil je dan wel adviseren om een goede leraar te zoeken. Een reiki-trainer dient in het bezit te zijn van een master 3B certificaat en ingeschreven te staan bij de vereniging Reiki Cirkel. Reiki is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt schenken: zorg dus dat het goed gebeurd :)! 


“Jezelf liefhebben is investeren in jezelf,
je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is.”
.