Wat is reiki?

Reiki staat voor het ontvangen, benutten en doorgeven van levensenergie. Deze energie stimuleert het zelfhelend vermogen, het brengt ontspanning en het is een pad dat leidt naar persoonlijke groei. Deze natuurlijke geneeswijze werkt namelijk door op fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en energetisch niveau. 

De eerste inwijding (reiki 1) is voornamelijk gericht op het fysieke niveau, intuïtie en bewustwording. Na deze inwijding kom je weer in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent. De tweede inwijding (reiki 2) is voornamelijk gericht op mentaal en emotioneel niveau. Heling vindt na deze inwijding plaats op dieper gelegen niveaus (pijn, verdriet, trauma’s). 


Wat leer ik tijdens deze cursus?

Met een reiki 1 & 2 inwijding begin je aan een prachtige reis, waarbij je jezelf op alle niveaus kunt ondersteunen, helen en versterken. Daarnaast kun je dan ook andere mensen een standaard reiki-behandeling geven. In de praktijk merk ik echter dat er toch vaak behoefte is aan (nog) meer kennis en extra tools om mee te kunnen werken.

Deze cursus tot reiki-therapeut is net even dát stapje meer!

Tijdens deze vierdaagse cursus word je dus niet alleen ingewijd tot de 1e en 2e graad, maar leer je ook hoe je alle chakra’s en de organen kunt scannen, hoe je een pendel gebruikt en wanneer je edelstenen kunt inzetten. Ook ga je nu oefenen met intuïtief behandelen. Na deze cursus beschik je over een nog uitgebreidere kennis, waardoor je een volwaardige energetische behandeling kunt geven. Het is dan ook mogelijk om je bij de vereniging Reiki Cirkel in te schrijven en een eigen praktijk te starten.

Ik geef de cursus tot reiki-therapeut één-op-één, zodat jij alle aandacht krijgt die je verdient en het maximale uit een lesdag kunt halen. In een groepsles wordt de tijd namelijk over 6-8 mensen verdeeld, waardoor je een deel van de dag zit te wachten tot alle inwijdingen gegeven zijn. Mocht je deze cursus echter samen met je partner of een vriend(in) willen doen, dan is dit uiteraard bespreekbaar.

Een lesdag begint om 9:00 uur en eindigt rond 12:00 uur. Er zijn geen vooraf vastgestelde lesdagen, maar we plannen alle data samen in. De cursus wordt in een veilige en huiselijke sfeer gegeven. Thee en versnaperingen zijn aanwezig. Je ontvangt tijdens de cursus een erkend reiki 1 & 2 certificaat, mijn boek ‘reiki in de praktijk’, een set chakra-steentjes, een pendel en een certificaat tot reiki-therapeut.

Hoe zijn de lesdagen ingedeeld? 

lesdag 1 – 
inwijding reiki I

We beginnen de eerste dag met een korte kennismaking en een aardingsoefening. Je krijgt uitleg over de geschiedenis, de grondleggers en de werking van reiki. Je ontvangt van mij een korte reiki-behandeling, zodat je kunt ervaren wat dit met je doet. Hierop volgt de eerste inwijding: deze is bedoeld om je kruinchakra te openen, zodat de reiki-energie kan gaan stromen. Daarna ga je aan de slag met de vaste handposities en leer je om jezelf een behandeling te geven. Aan het eind van de ochtend krijg je nog een inwijding, waarna je volledig bent ingewijd tot de eerste graad. Je ontvangt het officiële certificaat van de vereniging Reiki Cirkel en een exemplaar van mijn boek ‘reiki in de praktijk’, waarin je alle lesstof nog eens rustig kunt nalezen. De komende 21 dagen is het de bedoeling dat je jezelf dagelijks een behandeling geeft.

reiki-cursus behandeling

lesdag 2 – chakra’s en edelstenen

Deze les plannen we enkele weken na de eerste lesdag in. Eerst bespreken we jouw ervaringen en is er ruimte voor eventuele vragen. Je mag ook een inzichtkaart trekken om te kijken welk onderwerp nog wat extra aandacht nodig heeft. Ik geef je uitleg over de zeven chakra’s: waar bevinden deze zich in je lichaam, wat is hun werking en hoe kun je een blokkade waarnemen. Je leert om zowel met je handen als met een pendel alle chakra’s te scannen. Daarnaast verdiepen we ons in edelstenen en welke werking zij op de chakra’s hebben. Zowel de edelsteentjes als de pendel mag je na afloop van de les houden. De komende periode kun je gaan oefenen met het scannen van je chakra’s en mag je ook de edelstenen tijdens elke zelfbehandeling gaan inzetten.


l
esdag 3 – inwijding reiki II

Deze les wordt ongeveer drie maanden na je eerste les gepland. We beginnen de dag met een korte aardingsoefening. Vervolgens ga je oefenen met het tekenen van drie reiki-symbolen en je leert hoe je deze aan het begin van een behandeling gebruikt. Ik laat je ook zien hoe je met de symbolen energie kunt versterken of juist kunt afvoeren. Je ontvangt een inwijding voor de tweede graad. Je mag de vaste handposities en de symbolen op mij gaan oefenen, hierbij zul je een enorme verdieping in je energie voelen. Ik leer je ook hoe je iemand op afstand kunt behandelen. Aan het eind van de dag ontvang je het officiële certificaat van de vereniging Reiki Cirkel. De komende periode mag je zoveel mogelijk mensen een (afstands)behandeling gaan geven.


lesdag 4 –
 organen en behandeling

Deze les wordt enkele weken na les 3 ingepland. We bespreken jouw ervaringen en lopen alle lesstof nog even door. Hierna geef ik je uitleg over het scannen en het behandelen van de organen. Je mag nu alles wat je geleerd hebt in de praktijk gaan brengen door mij een volledige behandeling te geven. Hierbij kun je alle handposities, de symbolen, de chakra/organen-scan en de edelstenen intuïtief inzetten. Tijdens de behandeling zal ik mijn ogen open houden, zodat ik je (waar nodig) kan ondersteunen. Na de behandeling geef ik je ook feedback, zodat je weet wat je sterke punten zijn en waar je nog op mag letten. We sluiten deze mooie reis samen af met een kopje thee, een presentje en het certificaat tot reiki-therapeut.

reiki cursus
(4 lesdagen)

 750,00 euro

Hoeveel kost de cursus tot reiki-therapeut?

De totaalprijs van deze cursus is 750 euro en inclusief mijn boek ‘reiki in de praktijk’, een setje chakra-steentjes, een pendel, reiki I certificaat, reiki II certificaat, reiki-therapeut certificaat, thee en versnaperingen tijdens de 4 lesdagen.


Wil jij je inwijding liever ergens anders ontvangen?

Dat is natuurlijk prima! Ik wil je dan wel graag adviseren om een goede leraar te zoeken. Een goede reiki-trainer is in het bezit van een erkend master 3B certificaat, hij/zij staat ingeschreven bij de vereniging Reiki Cirkel en geeft absoluut géén online inwijding. Reiki is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt schenken: zorg dus dat het goed gebeurd :)! 

“Jezelf liefhebben is investeren in jezelf,
je krijgt er iets voor terug wat onbetaalbaar is.”
.