Online coaching

online coaching e-coaching


Heb jij last van stress, gebeuren er dingen in je leven die je verdrietig maken, heb je moeite om alle ballen in de lucht te houden, heb je soms het gevoel dat je faalt of dat je niet goed genoeg bent, wordt het je soms allemaal even teveel of ben je misschien al al burn-out geraakt? Dan is online coaching misschien iets voor jou.


Wie is Claudia?

Ik ben gecertificeerd coach en daarnaast ook een ervaringsdeskundige. Na jaren totaal niet naar mijn eigen wensen, behoeften en lichaam geluisterd te hebben, kreeg ik uiteindelijk de diagnose burn-out en depressie.


De weg terug uit een burn-out of depressie kost veel tijd en vereist vaak verandering. Indien het dus mogelijk is, is het verstandig om op tijd te erkennen dat het niet meer gaat en hulp te zoeken.


Waarom een coach inschakelen?

Er zijn verschillende redenen om een coach te benaderen. Het kan soms al opluchten om even je hart te luchten. Iemand die echt naar je luistert, geïnteresseerd is en aandacht geeft. Als buitenstaander kan een coach zonder emoties naar een situatie kijken en tips, handvatten, oefeningen, bepaalde inzichten of andere copingstijlen aanreiken.


Daarnaast is motiveren en het zelfvertrouwen vergroten een belangrijk onderdeel van coaching. Onderzoeken wie jij nu eigenlijk bent en wat jij nodig hebt in het leven. Misschien is het nodig om je grenzen beter te bewaken, vaker ‘nee’ te zeggen of om je minder aan te trekken van wat andere mensen van je denken en verwachten?


Het kan ook nodig zijn om bepaalde relaties te verbeteren of ongezonde relaties te verbreken. Er kunnen irreële angsten zijn ontstaan, die het dagelijkse leven beïnvloeden en eventueel voor hartkloppingen, angsten of hyperventilatie zorgen. Ook onze werkomgeving veroorzaakt vaak stress door tijdsdruk en bezuinigingen. Geeft jouw huidige baan je nog wel voldoening of zou je toch liever willen omscholen?


Wat is het verschil met persoonlijke coaching?

Online coaching is eigenlijk niet heel erg anders dan persoonlijke coaching. Het is maar net waar iemand de voorkeur aan geeft; persoonlijk contact of juist anonimiteit, vaste tijdsafspraken of je problemen op papier zetten wanneer het jou uitkomt?


Wat zijn voordelen van online coaching?

  • Het opschrijven van problemen, stressvolle situaties, moeilijke relaties en bijkomende emoties hebben een positief effect op de verwerking van een gebeurtenis.
  • In je eigen omgeving is je concentratie hoger en blijf je anoniem, waardoor bepaalde zaken soms makkelijker bespreekbaar zijn.
  • Je komt sneller tot de kern van het verhaal omdat er geen social talk of sociaal wenselijk gedrag is tijdens de online gesprekken.
  • Je bepaalt zelf wanneer je iets wil vertellen, je hoeft niet te wachten tot de volgende afspraak ingepland staat.
  • De bewaarde teksten kunnen op een later moment nogmaals gelezen worden, hierdoor verval je minder snel in oude patronen.


Hoe werkt online coaching?

Een coachingsgesprek kan over allerlei onderwerpen, problemen en situaties gaan. Het belangrijkste is dat jij geholpen wordt met datgene waar je tegenaan loopt en wat jou een slecht gevoel bezorgt. Ik ben wel iets gewend en zal een onderwerp dus niet snel raar vinden.


Het is belangrijk dat je tijdens het schrijven uitgaat van ongeveer twee A4-kantjes per consult. Dit geeft namelijk genoeg ruimte om een situatie gedetailleerd te kunnen beschrijven zonder dat het verhaal onsamenhangend gaat worden.


Beschrijf duidelijk wat er gebeurd, waar je tegenaan loopt, wat dit met je doet, welke gevoelens je voelt, hoe je het graag zou willen zien, wat volgens jou een oplossing zou kunnen zijn en wat je specifieke hulpvraag aan mij is.


Na ontvangst van jouw mail (en betaling) reageer ik in de regel binnen 48 uur terug. Mocht dit echter een keer niet haalbaar zijn, dan laat ik je dit uiteraard weten.


De kosten zijn 25,00 euro per behandelde mail. Voor korte hulpvragen is online coaching dus goedkoper dan persoonlijke coaching. Voor een uitgebreid traject kan eventueel een prijsafspraak gemaakt worden.

.
.


AANVRAAGFORMULIER ONLINE COACHING


- Ja, ik ontvang graag een online consult en gebruik onderstaande vakken.
- Ja, stuur mij een betaalverzoek van 25,00 euro via bovenstaand mailadres.


  

  

thuiswonendalleenwonendsamenwonend

studerendwerkendwerkeloos/ziekpensioen