Tomaten-kippensoep

Tomaten-kippensoep


benodigdheden 4 personen:
(glutenarm)

6 kippendijen filets
2 rode paprika’s
1 kleine venkelknol
zakje fijn gesneden ui
2 blikjes tomatenblokjes
3 teentjes knoflook
2 bolletjes burrata
2 kippenbouillonblokjes
1/2 runderbouillonblokje
zwarte peper
puntje cayennepeper
1 theelepel venkelzaad
2 eetlepels gedroogde basilicum
1/2 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
2 zakjes geraspte Parmezaanse kaas
1/3 zak glutenvrije pasta
2 sneetjes glutenvrije desembrood



bereiding:

– snijd de paprika’s en venkel in kleine stukjes
– pers de knoflook
– bak de kippendijen bruin in een koekenpan
– doe de ui, paprika, knoflook, venkel en venkelzaad in de soeppan met een beetje olijfolie; bak dit kort aan
– voeg de tomatenblokjes, bouillonblokjes, pepers en laurierblaadjes toe; laat nog even meebakken
– voeg 1,5 liter water toe en breng de soep aan de kook
– voeg de kippendijen, 1 zakje Parmezaanse kaas, basilicum en tijm toe
– laat de soep 30 minuten koken
– voeg 1/3 zak glutenvrije pasta toe en laat alles nog 15 minuten koken
– bak in de koekenpan reepjes desembrood tot croutons (met olijfolie, peper, zout en een beetje Parmezaanse kaas)


* serveer met een half bolletje Burrata, croutons en een plukje Parmezaanse kaas

.
.