Gevulde tomatensoep met kip

Gevulde tomatensoep met kip

 


benodigdheden 4 personen:
(750 kcal per bord – glutenarm)

8 kippendijen filets
zakje geraspte Parmezaanse kaas
bakje gnocchi Grand Italia
2 rode paprika’s
venkelknol
zakje fijn gesneden ui
2 blikjes tomatenblokjes
3 teentjes knoflook
2 bolletjes burrata
2 kippenbouillonblokjes
1/2 runderbouillonblokje
zwarte peper
puntje cayennepeper
1 theelepel venkelzaad
2 eetlepels gedroogde basilicum
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes



bereiding:

– snijd de paprika’s en venkel in kleine stukjes
– pers de knoflook
– bak (in theelepel ghee) de kippendijen samen met de uien in de soeppan
– voeg paprika, knoflook, venkel, venkelzaad, bouillonblokjes, laurier en kruiden toe
– voeg de tomatenblokjes toe en laat dit even meebakken
– voeg 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook
– kook de soep in 30/45 minuten gaar
– voeg gnocchi toe en laat deze kort meekoken (zie verpakking)


* serveer eerst een 1/2 bolletje Burrata, 2 kippendijen en 1/4 zakje Parmezaanse kaas op het bord, hierna de soep over de borden verdelen.

.
.