Surinaamse Saoto-soep

Surinaamse Saoto-soep


benodigdheden 4 personen:

4 kippenbouten
flesje soatosoep
3 blokjes kippenbouillon
1 blokje rundvleesbouillon
zak grof gesneden uien
bakje tauget
zak ertwensoepgroenten
verse peterselie
2 teentjes knoflook
surinaamse sambal
sambal oelek
cayennepeper
ketjap
eieren
gebakken uitjes
witte rijst



bereiding:

– vul de soeppan met 4 liter water, kip, flesje soatosoep en bouillon
– laat dit ongeveer 2 uur koken (tot het vlees van het bot valt)
– haal de botten en het vel uit de soep
– voeg ui, groenten, peterselie en geperste knoflook toe
– voeg naar smaak de sambal, cayennepeper en ketjap toe
– kook de soep tot de groenten gaar zijn
– kook eieren
– schep de soep in een kom en leg er een plukje tauget en ei op


* serveer met witte rijst en gebakken uitjes

.
.