Surinaamse Saoto-soep

Surinaamse Saoto-soep


benodigdheden 4 personen:
(700 kcal per portie)

4 kippenbouten
potje saoto trafasie (faja lobi)
zak grof gesneden uien
400 gram (ertwen)soepgroenten
grote bak taugé
bakje verse peterselie
2 teentjes knoflook
4 eieren
2 of 3 blokjes kippenbouillon
1 blokje rundvleesbouillon
2 theelepeltjes sambal
1/2 theelepel cayennepeper
ketjap
zak gebakken uitjes



bereiding in snelkookpan en soeppan:

– vul de snelkookpan met 1 liter water, de kippenbouten en het potje soato trafasie
– laat dit op stand ‘poultry’ ongeveer 45 minuten stomen
– vul na 30 minuten de soeppan met 2 liter water, ui, groenten, peterselie en knoflook
– voeg naar smaak bouillonblokjes, sambal, cayennepeper, zwarte peper en ketjap toe
– als de kip klaar is haal je de botten en het vel eruit
– voeg de kip en het bouillon ook aan de soeppan toe
– kook de soep nog een uur, tot de groenten gaar zijn
– kook de eieren
– schep de soep in een kom en leg er een plukje taugé en gekookt ei in


* serveer met witte rijst en gebakken uitjes