Surinaamse Pom

Surinaamse Pom


benodigdheden:

200 gram zoutvlees
3 kipfilet
3 eetlepels tomatenpuree
cayennepeper en sambal
2 zakjes grove uien
nootmuskaat
zak pomtaya
3 eetlepels piccalilly 
1 slokje jus d’orange
2/3 eetlepels suiker
1 bouillonblokje
1 teentje knoflook


bereiding:

– kook het zoutvlees en de kip een pan water gaar
– snijd het zoutvlees in stukken, verwijder overtollig vet en botten
– laat de kip afkoelen en pluis het vlees
– fruit de ui en voeg de kop en het zoutvlees toe
– voeg peper/sambal, nootmuskaat, bouillonblokje en tomatenpuree toe 
– meng de pomtaya met piccalilly, suiker, jus d’orange, peper, zout
– verdeel een dun laagje pomtaya in een ovenschaal
– verdeel de vulling over de pomtaya
– sluit af met een laag pomtaya
– leg kleine stukjes boter op de bovenzijde van het mengsel
– bak de pom in de oven tot de korst bruin is

* serveer met witte rijst en kouseband

.
.