Surinaamse Pom

Surinaamse Pom



benodigdheden 4 personen:

witte rijst
200 gram zoutvlees
3 kipfilets
zak grof gesneden ui
zak pomtaya
2 tenen knoflook
grote blik tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
1/2 theelepel cayennepeper
snufje nootmuskaat
2 eetlepels kokos-bloem-suiker
1 theelepel sambal
3 eetlepels piccalilly 
1 slokje jus d’orange


bereiding in oven:

– kook het zoutvlees en de kip in een pan gaar
– snijd het zoutvlees in stukken, verwijder overtollig vet en botten
– laat de kip afkoelen en pluis het vlees
– fruit de ui en voeg de kip en het zoutvlees toe
– voeg peper/sambal, nootmuskaat, bouillonblokje en tomatenpuree toe 
– meng de pomtaya met piccalilly, suiker, jus d’orange, peper, zout
– verdeel een dun laagje pomtaya in een ovenschaal
– verdeel de vulling over de pomtaya
– sluit af met een laag pomtaya
– leg kleine stukjes boter op de bovenzijde van het mengsel
– bak de pom in de oven tot de korst bruin is


* serveer met gekookte witte rijst en groenten