Roti kip kerrie
benodigdheden 4 personen:
4 roti vellen
bos kouseband
1 zak gesneden spitskool
1 zak grof gesneden ui
2 tenen knoflook
kleine zak kruimige aardappels
8 kippenpoten
1 runderbouillonblok
2 eetlepels massala
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel sambal
snufje 5-spice-powder
4 eieren
.
bereiding in wokpan:
– kook de eieren (en bak in een laagje olie de buitenkant krokant)
– kook de aardappelen beetgaar
– fruit de uien en bak de kippenpoten bruin in een wokpan
– voeg massala, bouillonblokje, 5-spice-powder, piment, cayennepeper en
sambal aan toe
– voeg spitskool en aardappelen toe
– breng alles eventueel verder op smaak
– laat dit sudderen tot je een papje krijgt
(te dik => water toevoegen / te dun => harder koken of maizena toevoegen)
* serveer met kouseband en roti-vellen
.