Rome 2011

Rome 2011

Ik ben nog niet zo lang terug van mijn reis naar Sri Lanka en Dubai, maar nu ga ik alweer een paar dagen weg. Eerlijk gezegd had er van mij best wel wat meer tijd tussen mogen zitten, maar beloofd is beloofd! Op 26 september vertrek ik dus samen met Michel naar Rome. We hebben via Ryanair een goedkope vliegticket kunnen boeken.

Ons hotel ligt dichtbij het metrostation Termini. Dit station ligt lekker centraal doordat zowel metrolijn A als B hier loopt. Bij het hotel zijn wel erg veel muggen, inmiddels ben ik weer lek gestoken en ’s nachts lig ik regelmatig wakker van de jeuk.

Iedere ochtend ontbijten we op het station, ze hebben hier lekkere broodjes. De grotere afstanden leggen we per metro af, maar daarnaast lopen we ook veel. Ondanks dat dit voor mij de derde keer is blijft Rome een mooie stad, waar veel te zien is. Michel is niet eerder in het buitenland geweest en het is soms een beetje lastig dat hij ook geen Engels praat.

Uiteraard gaan we vaak uit eten, maar in Rome is het soms wel lastig om goed eten te krijgen. We hebben dus een aantal keer slecht gegeten, maar gelukkig hebben we ook heerlijke gerechten gehad. Uiteraard wordt alles weggespoeld met een mooi glas wijn. Ook het weer is prachtig en ik geniet wederom van al het goeds dat ItaliĆ« te bieden heeft.

Op 1 oktober vliegen we terug naar Nederland.