Surinaamse rijst met kip kerrie

Surinaamse rijst met kip kerrie


benodigdheden 4 personen:

witte rijst
8 kippenpoten
bosje kousenband
zak gesneden spitskool
zak grof gesneden ui
zakje kruimige aardappels
2 tenen knoflook
1 runderbouillonblokje
2 eetlepels massala
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel cayennepeper
snufje 5-spice-powder
snufje trassi
1 grote theelepel sambal
4 eieren

.

bereiding in wokpan:

– kook de eieren hard
– kook de aardappels beetgaar
– snijd de kousenband in stukken en kook beetgaar
– fruit de ui en bak de kippenpoten bruin
– voeg massala, bouillonblokje, 5-spice-powder, piment, cayennepeper, sambal toe
– voeg spitskool, kousenband en aardappelen toe
– laat dit sudderen tot je een papje krijgt
(te dik => water toevoegen / te dun => harder koken of maizena toevoegen)
– breng alles op smaak
– voeg de eieren toe


* serveer met gekookte witte rijst