pompoensoep

pompoensoep


benodigdheden 4 personen:
(glutenarm)

4 kipfilet
zakje fijn gesneden ui
2 bakjes pompoen-stukjes (flespompoen en muskaatpompoen)
2 middelgrote zoete aardappel
3 teentjes knoflook
1 runderbouillonblokje
zwarte peper
stukje verse gember
1 eetlepel masalapoeder
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
handje pompoenpitten


bereiding:

– kook de ui, stukjes pompoen, bouillonblokje, peper, stukjes knoflook, tijm, rozemarijn, stukjes gember, masala, knoflook en kip in 1,5 liter water
– laat dit koken tot de pompoen gaar is
– haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen
– pureer de overige ingrediënten tot een gladde soep
(als je de soep twee dagen wilt eten: verdeel de soep over twee pannen, verdeel de kip over twee pannen, laat 1 pan afkoelen en bewaar in koelkast. Volgende dag opwarmen met 1 aardappel.)
– scheur de kip in stukken en voeg toe aan de soep
– snijd de zoete aardappel in stukjes en voeg deze toe
– de soep is klaar als de aardappels gaar zijn


* serveer met pompoenpitten en rijst

.
.