Chili-con-carne

Chili-con-carne


benodigdheden 4 personen:

klein bakje gehakt (optioneel)
2 potten bruine bonen
2 rode paprika
zak grof gesneden uien
4 teentjes knoflook
blik gepelde tomaten
blikje mais
theelepel kurkuma
cayennepeper
theelepel zwarte peper
2 theelepels sambal
4 eetlepels zoete chilisaus
1 bouillonblokje



bereiding:

– snijd de paprika’s en pers de knoflook
– bak de uien en rul het gehakt mee
– voeg de cayennepeper, zwarte peper, kurkuma, sambal en bouillonblokje toe
– voeg de paprika en knoflook toe en laat dit even meebakken
– voeg de tomaten en chilisaus toe en laat dit 15 minuten meebakken
– voeg de mais en bruine bonen toe (een pot afgieten, andere pot met sap toevoegen)
– laat dit 30 tot 60 minuten pruttelen


* serveer met witte rijst