Jamaican Curry Chicken

Jamaican Curry Chicken


benodigdheden 4 personen:

4 kippenbouten
zakje fijn gesneden ui
eetlepel gedroogde tijm
1 flinke theelepel sambal
4 teentjes knoflook
2 eetlepels massala
1 blokje kippenbouillon
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeperpoeder
1 kopje kokosmelk
klein blikje tomatenpuree
1 laurierblad
zakje vastkokende aardappeltjes
winterpeen
zakje sperziebonen

.

bereiding in slowcooker:

– hak/snijd de kip (bil en poot apart)
– bak de kip even bruin in een pan en leg ze in de slowcooker
– fruit nu de uien in de pan
– voeg knoflook, massala, sambal, tijm, cayennepeper, paprikapoeder, bouillonblokje en tomatenpuree toe en bak dit kort mee
– voeg kokosmelk en laurierblad toe en roer het geheel om
– doe de uien/specerijen bij de kip en roer alles goed om
– laat dit een uur pruttelen op stand ‘slowcook – hoog’
– snijd de winterpeen
– voeg aardappelen, winterpeen en boontjes toe en roer alles goed om
– laat alles 2 uur pruttelen op stand ‘slowcook – hoog’

Kokosrijst 2 personen:
– spoel de rijst een keertje (plakrijst) of spoel helemaal schoon (droge korrel)
– voeg aan 1,5 kopje rijst een half kopje water en 1 kopje kokosmelk toe
– zet de hogedrukpan op ‘risotto-stand’ (10 min – lage temp)


* serveren met kokosrijst

-sta.
.