Jamaican Curry Chicken

Jamaican Curry Chicken


benodigdheden 4 personen:
(glutenarm, suikerarm)

4 kippenbouten
zak fijn gesneden ui
1 grote winterpeen
zakje sperziebonen
zak vastkokende aardappeltjes
4 tenen knoflook
1 blokje kippenbouillon
eetlepel gedroogde tijm
1 flinke theelepel sambal
2 eetlepels massala
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeperpoeder
1 laurierblad
1 kopje kokosmelk
klein blikje tomatenpuree

.

bereiden:

– hak/snijd de kip (bil en poot apart) en bak deze in een pan
– fruit de uien in de slowcooker op sauté-stand
– voeg de knoflook, massala, sambal, tijm, cayennepeper, paprikapoeder, bouillonblokje en tomatenpuree toe en bak dit kort mee
– zet de slowcooker uit en voeg de kokosmelk en laurierblad toe
– doe de kip in de slowcooker en roer het geheel om
– laat de kip een half uur op stand ‘chicken’ op hoge druk gaar worden
– snijd de winterpeen
– doe de kip terug in de pan en voeg aardappelen, winterpeen en boontjes toe
– laat het geheel pruttelen tot de aardappels gaar zijn


* serveren met rijst

-sta.
.