Jamaicaanse Beef Patties

Jamaicaanse Beef Patties


benodigdheden 8 patties

doosje bladerdeeg (plakjes)
klein bakje rundergehakt
1 ei
rode ui
gele paprika
2 tenen knoflook
dun plakje verse gember
theelepel kurkuma
theelepel paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
theelepel cayennepeper
mespuntje 5-spices-poeder
2 grote theelepels sambal
eetlepel kokosbloesem-suiker
1/2 runderbouillon blokje
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel hp-saus
1/2 theelepel zoute ketjap
paneermeel of broodkruimels (glutenvrij)
zwarte peper


bereiding

– snijd de paprika, uit, knoflook en gember in stukken en maal fijn in snijmachine
– rul het gehakt samen met de kurkuma, paprikapoeder, tijm, cayennepeper, 5-spices, sambal, suiker, bouillonblokje en piment
– voeg hp-saus, zoute ketjap en zwarte peper naar smaak toe
– voeg paneermeel of harde broodkruimels toe
– voeg voorzichtig kleine slokjes water toe; het gehaktmengsel moet niet droog, maar ook niet te nat zijn (papperig is goed)
– ontdooi het bladerdeeg en rol de plakken even iets groter
– doe de vulling in het bladerdeeg en vouw dicht
– maak met een vork lijntjes in de deeg
– wrijf de bovenkant van de pasteitjes dun in met een geklopt ei
– bak de pasteitjes 20 minuten in een oven op 200 graden


* serveer met een salade