Jamaicaanse beef patties

Jamaicaanse beef patties



benodigdheden 8 patties:

doosje bladerdeeg (plakjes)
klein bakje rundergehakt
1 rode ui
1 gele paprika
2 tenen knoflook
plakje verse gember
1/2 runderbouillonblokje
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gedroogde tijm
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel piment
2 theelepels sambal
1/2 theelepel hp-saus
1/2 theelepel ketjap
mespuntje 5-spices-poeder
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
zwarte peper
paneermeel
1 ei


bereiding:

– snijd de paprika, ui, knoflook en gember fijn in snijmachine
– rul het gehakt met groenten en specerijen
– voeg paneermeel en/of water toe (het mengsel moet niet droog, maar ook niet te nat zijn..het moet papperig zijn)
– ontdooi het bladerdeeg en rol de plakken iets groter
– doe de vulling in het bladerdeeg en vouw dicht
– maak met een vork lijntjes in de deeg
– wrijf de bovenkant van de pasteitjes dun in met een geklopt ei
– bak de pasteitjes 20 minuten in een oven op 200 graden


* serveer met een salade