Jamaicaanse Beef Stew

Jamaicaanse Beef Stew


benodigdheden 4 personen:

8 ossenstaart (of 8 sukadelappen)
zakje grof gesneden uien
2 tenen knoflook
2 theelepels paprika poeder
1/2 runderbouillonblokje
eetlepel worcestersaus
eetlepel kokosbloesem-suiker
winterpeen
2 tomaten
2 theelepels piment
1 eetlepel gedroogde tijm
pittige sambal
blikje lima-bonen



bereiding in wok:

– smeer het vlees in met geperste knoflook, paprika poeder, gekruimeld bouillonblokje, worcestersaus, piment, sambal en kokosbloesem-suiker (laat dit een paar uur intrekken)
– snijd de winterpeen en tomaten in blokjes
– bak het vlees en de uien even aan
– laat dit 1,5 uur sudderen met een beetje water
– voeg tomaten, tijm, lima-bonen en winterpeen toe
– laat dit nog 30 minuten sudderen



bereiding in slowcooker:

– bak het vlees en de uien even aan, voeg suiker toe en laat dit smelten
– doe het vlees, uien, geperste knoflook, paprika poeder, gekruimeld bouillonblokje, worcestersaus, piment, sambal en tijm in de slowcooker
– laat dit 3 uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’
– snijd de winterpeen en tomaten in blokjes
– voeg tomaten, lima-bonen en winterpeen toe
– laat dit nog 1 uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’



* serveren met rijst

.
.