Jamaicaanse Brown Chicken

Jamaicaanse Brown Chicken


benodigdheden 4 personen:
(glutenarm)

4 kippenbouten
4 paprika (rood, groen, geel, oranje)
zak grove gesneden uien
1 komkommer
bakje snoeptomaatjes
3 tenen knoflook
vers geraspte gember (theelepel)
1,5 kippenbouillonblokje
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels browningsauce (HP saus)
1 theelepel chilisaus
1 flinke theelepel sambal
1 theelepel cayennepeperpoeder



bereiding:

– snijd/hak de bouten doormidden (bil en poot apart)
– bak de de kip bruin in een pan en voeg uien en knoflook toe
– voeg kort de gember, bouillonblokjes, tijm, paprikapoeder, chilisaus, sambal en cayennepeper toe
– doe de kip en de paprika’s in een slowcooker
– kies stand ‘chicken’ en laat alles in een half uur op hoge druk gaar worden



* serveren met rijst en een komkommer-tomaat salade

.
.