Jamaicaanse Brown Chicken

Jamaicaanse Brown Chicken


benodigdheden 4 personen:

4 kippenbouten
4 paprika (rood, groen, geel, oranje)
komkommer
2 tomaten
zakje gesneden uien
3 tenen knoflook
vers geraspte gember (theelepel)
1,5 kippenbouillonblokje
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels paprikapoeder
eetlepel kokosbloesem-suiker
2 eetlepels ketchup
2 theelepels browningsauce (HP saus)
1 theelepel chilisaus
1 flinke theelepel sambal
1 theelepel cayennepeperpoeder



bereiding in slowcooker:

– snijd/hak de bouten doormidden (bil en poot apart)
– bak de de kip bruin in een pan en voeg uien en knoflook toe
– voeg gember, bouillonblokjes, tijm, paprikapoeder, suiker, ketchup, chilisaus, sambal en cayennepeper toe en bak dit heel kort mee
– doe alles in de slowcooker
– laat het twee uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’
– snijd de paprika’s in repen en voeg toe (schep goed om)
– laat dit nog een uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’



* serveren met rijst en blokjes komkommer/tomaat

.
.