Lasagne bechamelsaus

Lasagne bechamelsaus


benodigdheden voor 6 personen:
(glutenarm)

pakje glutenvrije lasagne-bladen
kilo rundergehakt
3 teentjes knoflook
zakje geraspte wortels
fijn gesneden ui
2 grote stengels bleekselderij
1 liter gezeefde tomaten
2 runderbouillonblokjes
2 laurierblaadjes
kwart pakje margarine
zwarte peper
klein flesje witte wijn
2 grote eetlepels maizena
500 ml melk
6 plakken achterham
zakje geraspte jonge kaas
zakje geraspte mozzarella
2 zakjes geraspte parmezaanse kaas

.

bereiding:

Maak de vulling:
– rul het gehakt
– snijd de de ui, knoflook, wortel, bleekselderij in keukenmachine fijn
– bak even mee met het gehakt
– voeg bouillonblokjes en zwarte peper toe
– voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol eruit pruttelen
– voeg gezeefde tomaten en laurierblaadjes toe
– laat dit drie uur zachtjes koken tot vocht verdampt is

Bechamelsaus:
– laat een blokje (100g) margarine smelten in een steelpan
– voeg twee eetlepels maizena toe en roer dit egaal met een garde
– voeg 400ml melk en blijf roeren tot de saus juiste dikte heeft

Maak de lasagne:

Leg de lasagne-bladen eerst in kokend water zodat deze iets zachter en buigzamer worden.
– doe een laagje vulling onderin een ovenschaal
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– sluit af met een laagje vulling
– verdeel hierover de zakjes parmezaansekaas
– plaats de schaal 35 minuten onderin een oven op 180 graden

* serveer met een salade