Italiaanse lasagne

Italiaanse lasagne


benodigdheden voor 6 personen:

glutenvrije lasagne-bladen
kilo rundergehakt
zakje geraspte wortels
fijn gesneden ui
3 grote stengels bleekselderij
3 tenen knoflook
1 liter gezeefde tomaten
2 runderbouillonblokjes
2 laurierblaadjes
zwarte peper
klein flesje witte wijn
pakje margarine
maizena
500 ml melk
plakjes achterham
zakje geraspte jonge kaas
zakje geraspte mozzarella
2 zakjes geraspte parmezaanse kaas

.

bereiding:

vulling:
– rul het gehakt
– snijd de de ui, knoflook, wortel, bleekselderij in keukenmachine fijn
– bak even mee met het gehakt
– voeg bouillonblokjes en zwarte peper toe
– voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol eruit pruttelen
– voeg gezeefde tomaten en laurierblaadjes toe
– laat dit zachtjes koken tot het vocht verdampt is

bechamelsaus:
– laat een blokje (100g) margarine smelten in een steelpan
– voeg een aantal eetlepels maizena toe en roer dit egaal met een garde
– voeg 400ml melk en blijf roeren tot de saus juiste dikte heeft

lasagne:
Leg de lasagne-bladen eerst in kokend water zodat deze iets zachter en buigzamer worden.
– doe een laagje vulling onderin een ovenschaal
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– sluit af met een laagje vulling
– verdeel hierover de zakjes parmezaansekaas
– plaats de schaal 35 minuten onderin een oven op 180 graden

* serveer met een salade