Lasagne bechamelsaus

Lasagne bechamelsaus

 


benodigdheden voor 4 personen:

pakje lasagne-bladen (Grand Italia)
kilo rundergehakt
3 teentjes knoflook
zakje geraspte wortels
fijn gesneden ui
2 grote stengels bleekselderij
4 pakjes (1 liter) gezeefde tomaten
2 runderbouillonblokjes
2 laurierblaadjes
half pakje margarine
zwarte peper
klein flesje witte wijn
2 grote eetlepels bloem
500 ml melk
4 plakken achterham
zakje geraspte jonge kaas
zakje geraspte mozzarella
2 zakjes geraspte parmezaanse kaas

.

bereiding:

Maak de vulling:
– fruit de ui en de geperste knoflook
– snijd de bleekselderij in kleine stukjes (keukenmachine)
– voeg een half zakje geraspte wortel en bleekselderij toe
– voeg bouillonblokjes en zwarte peper toe
– voeg een flinke scheut witte wijn toe en laat de alcohol eruit pruttelen
– rul het gehakt
– voeg gezeefde tomaten en laurierblaadjes toe
– laat dit drie uur zachtjes koken tot vocht verdampt is

Bechamelsaus:
– laat een blokje (100g) margarine smelten in een steelpan
– voeg drie eetlepels bloem toe en roer dit egaal met een garde
– voeg 500ml melk en blijf roeren tot de saus juiste dikte heeft

Maak de lasagne:
– doe een laagje vulling onderin een ovenschaal
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– leg hierop een laagje vulling en de helft van de bechamelsaus
– scheur 2 plakken achterham in stukken en leg deze op de saus
– verdeel een half pakje jonge kaas en mozzarella over de ham
– leg hier een laagje lasagnebladen op
– sluit af met een laagje vulling
– verdeel hierover de zakjes parmezaansekaas
– plaats de schaal 35 minuten onderin een oven op 180 graden

* serveer met een salade

.
.