Indonesische Bami

Indonesische Bami


benodigdheden voor 4 personen

2 pakken TokoLien mie
2 kipfilet (optioneel)
4 eieren
paksoi
zak gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
1,5 kippenbouillonblok
mespuntje gemalen trassi
cayennepeper
1 eetlepel zoute ketjap
2 eetlepels zoete ketjap


bereiding

– snijd de paksoi en kipfilet in stukjes
– kook water voor de mie
– fruit de uien, bak de kip en de knoflook
– voeg de bouillonblokjes, trassi en cayennepeper toe
– kook ondertussen de mie
– kluts de eieren en bak deze in een koekenpan
– voeg paksoi toe en ketjap toe roerbak dit even mee
– voeg de gekookte mie en gebakken eieren (in stukjes) toe
– breng het geheel eventueel nog op smaak


* serveren met Daging Smoor, pittige boontjes, sambal ei, zuur en gebakken uitjes…