Hachee met Rode Kool

Hachee met Rode Kool


benodigdheden:

4 sucadelappen
grote zak grof gesneden ui
1 eetlepel (kokosbloesem) suiker
bloem
1 blokje runderbouillon
1 flesje bruin bier
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
zwarte peper
snufje piment
snufje nootmuskaat
5 dunne plakjes peperkoek
pot rode kool

.

bereiding in braadpan:

– snijd het vlees in grote stukken
– fruit de ui in een mengsel van margarine en olijfolie
– bak het vlees, voeg suiker, bouillonblokjes en peper toe
– giet het flesje bier bij het vlees
– voeg de peperkoek (in stukken), kruidnagels en laurierblaadjes toe
– laat dit minimaal 3 uur sudderen
– de saus met bloem of water dikker/dunner maken

* serveren met rode kool, frietjes of gekookte kruimige aardappelen



bereiding in slowcooker:

– snijd het vlees in grote stukken
– fruit het vlees en de uien met beetje olijfolie op ‘saute-stand’ (hoge temp)
– voeg suiker, bouillonblokje, kruiden, kruidnagels, laurierblaadjes, bier en stukjes
peperkoek toe
– roer alles goed door
– zet apparaat op ‘slowcook-stand’ (6 uur – lage temp)
– saus te dun: bloem met water toevoegen (op ‘saute-stand’ – hoge temp)

-sta.
.