Erwtensoep

Erwtensoep


benodigdheden 4 personen:
(glutenvrij, suikervrij)

500 gram spliterwten
knolselderie
winterpeen
zakje fijn gesneden ui
200 gram gesneden prei
800 gram varkensblokjes
bakje varkensspekjes
1 verse rookworst
2 1/2 rundvleesbouillonblokje
2 laurierblaadjes
zwarte peper
1 theelepeltje sambal
1 theelepeltje mosterd


bereiding slowcooker:

– was de spliterwten goed
– vul de slowcooker eerst met de spliterwten
– daarop de spekjes, varkensvlees, laurierblaadjes/kruiden, ui, knolselderie, wortel, prei
– voeg 1,5 liter kokend water toe
– laat de soep 2 uur pruttelen op stand ‘slow’ (high)
– roer de soep en laat de soep 30 minuten koken op stand ‘soep’ (=hoge druk)
– voeg plakjes rookworst toe en 2 eetlepels maizena (opgelost)
– laat de soep nog 1 uur pruttelen op stand ‘slow’ (high)