Chilisoep

Chilisoep


benodigdheden 4 personen
(glutenarm)

grote zak grove uien
2 rode paprika’s
2 tenen knoflook
1 prei
500 gram magere rundergehakt
1 blikje mais
2 blikjes kidneybonen
1 blik tomatenblokjes
1,5 runderbouillonblokje
2 flinke theelepels sambal
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel tijm
1/2 theelepel rozemarijn
snufje nootmuskaat
zwarte peper
zakje tortillachips (optioneel)


bereiding

– snijd de paprika en prei
– pers de knoflook
– fruit de ui (met een klein beetje olijfolie) in een grote soeppan
– roerbak het gehakt met de knoflook, bouillonblokjes, sambal, cayennepeper, gemberpoeder, paprikapoeder, tijm,
rozemarijn en nootmuskaat
– voeg tomatenblokjes toe en laat dit even pruttelen (zodat de zurige smaak wegtrekt)
– schenk 1 liter water in de pan
– voeg de prei, paprika, kidneybonen en mais toe
– laat dit ongeveer 45 minuten koken


* serveer met witte rijst of tortillachips