Jamaicaanse Brown Chicken

Jamaicaanse Brown Chicken


benodigdheden 4 personen:

witte/bruine rijst
4 kippenbouten
4 paprika’s (rood, groen, geel, oranje)
zak grof gesneden uien
1 komkommer
bakje snoeptomaatjes
3 tenen knoflook
vers geraspte gember (theelepel)
1 kippenbouillonblokje
2 theelepels gedroogde tijm
1 theelepel cayennepeper
1 flinke theelepel sambal
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels browningsauce (HP saus)
1 theelepel chilisaus



bereiding in wokpan of slowcooker:

– snijd/hak de bouten doormidden (bil en poot apart)
– bak de de kip bruin in een wokpan en voeg de uien en knoflook, gember, bouillonblokje, tijm, paprikapoeder, chilisaus, sambal en cayennepeper toe
– snijd de paprika’s in reepjes
– doe de kip en de paprika’s in een slowcooker (of laat het in de wokpan met deksel sudderen)
– kies stand ‘chicken’ en laat alles in een half uur op hoge druk gaar worden



* serveren met gekookte rijst en gesneden stukjes komkommer en tomaat