Jamaicaanse Beef Stew

Jamaicaanse Beef Stew


benodigdheden 4 personen:

8 stukken ossenstaart (of sukadelappen)
zak grof gesneden uien
1 grote winterpeen
2 tenen knoflook
blik tomatenblokjes
2 blikjes lima-bonen
1/2 runderbouillonblokje
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel gedroogde tijm
2 theelepels piment
1 theelepel sambal
1 eetlepel worcestersaus
1 eetlepel kokosbloesem-suiker



bereiding in slowcooker:

– bak het vlees en de uien even aan, voeg suiker toe en laat dit smelten
– vlees, uien, geperste knoflook, paprikapoeder, bouillonblokje, worcestersaus, piment, sambal en tijm in de slowcooker
– laat dit 2 uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’
– snijd de winterpeen in plakjes
– voeg tomatenblokjes, lima-bonen en winterpeen toe
– laat dit 1 uur sudderen op stand ‘slowcook – hoog’



* serveren met gekookte rijst