Jamaicaanse Bananenbrood

Jamaicaanse Bananenbrood


benodigdheden:

250 gram boter
250 gram suiker
1 eetlepels citroenrasp
2 theelepels vanille-essence
2 eieren
500 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepels zout
2 theelepels nootmuskaat
5 grote rijpe bananen
4 eetlepels melk
4 eetlepels donkere Jamaicaanse rum
4 eetlepels rozijnen
150 gram paranoten

.

bereiding:

– roer het boter tot een crème-massa
– voeg citroenrasp, suiker en vanille-essence toe
– klop de eieren
– voeg het boter, zout, nootmuskaat en de bakmeel toe
– meng alles tot een beslag
– pel de bananen en pureer met melk en rum
– voeg de rozijnen en gebroken paranoten toe
– meng de bananenpuree met het beslag
– verdeel over een ingevette bakvorm
– bak het brood een uur in een oven op 200 graden

.
.