Appel-banaan taart

Appel-banaan taart


benodigdheden:

pak Koopmans appeltaart
6 zure appels (Elstar/Jonagold)
1 banaan
rozijnen
1 losgeklopt ei
20 gram suiker
3 theelepels kaneel of 2 theelepels speculaaskruiden
175 gram margarine
10 roomboterbabbelaars (optioneel)

.

bereiding:

– vet de bakvorm in
– schil de appels en snijd in plakjes
– meng de appel met suiker, kaneel en rozijnen
– pel de banaan en snijd in plakken
– doe de mix, 2/3 ei en de boter in een beslagkom en kneed het tot deeg
– bekleed met 2/3 van de deeg de bodem en de randen van de bakvorm
– leg op de bodem de plakken banaan
– vul de bakvorm met het appelmengsel
– smelt de roomboterbabbelaars en giet dit over de appels
– maak van het resterende deeg plakjes en leg deze over de taart
– bestrijk de taart met ei
– verwarm de oven op 180 graden
– bak de taart in 60-75 minuten goudbruin

.
.