Appel-banaan taart

Appel-banaan taart


benodigdheden 8 personen:

pak Koopmans appeltaart
6 zure appels (Goudreinet/Elstar)
1 rijpe banaan
handje rozijnen
handje walnoten (optioneel)
1 losgeklopt ei
theelepel honing
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels speculaaskruiden
175 gram margarine

.

bereiding:

– vet de bakvorm in
– schil de appels en snijd ze in plakjes
– meng de appel met kaneel, speculaaskruiden, honing, stukjes walnoot en rozijnen
– pel de banaan en snijd deze in lange plakken
– doe de mix, 2/3 ei en de boter in een beslagkom en kneed het tot deeg
– bekleed met 2/3 van de deeg de bodem en de randen van de bakvorm
– leg plakken banaan op de bodem
– vul de bakvorm met het appelmengsel
– maak van het resterende deeg plakjes en leg deze over de taart
– bestrijk de taart met ei
– verwarm de oven op 180 graden
– bak de taart in 60-75 minuten goudbruin

.